Caransebeş: Acuzaţii de malpraxis şi ucidere din culpă, după o operaţie realizată fără consimţământul pacientului

9 martie 2017, 13:14

Pacienta, în vârstă de 51 de ani, a ajuns la spital luna trecută, cu dureri de gât şi febră mare. I s-au administrat antibiotice, iar câteva ore mai târziu a revenit la spital acuzând dureri abdominale insuportabile.

Medicii susţin că i-au făcut toate investigaţiile posibile, însă nu au reuşit să stabilească un diagnostic. În cele din urmă, medicul Gheorghe Borcean a decis să o deschidă abdominal, ca să se asigure că nu are o hemoragie sau alte afecţiuni. Pe masa de operaţie, înainte de începerea procedurii chirurgicale, femeia a suferit două stopuri cardiace. Cu toate acestea, pacienta a fost operată şi nu a supravieţuit, a transmis Adriana Pinti de la TVR Timişoara.

Soţul femeii susţine că medicul nu a avut acceptul nimănui pentru a face operaţia. El a depus o plângere penală pentru ucidere din culpă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş şi a sesizat Comisia de malpraxis din cadrul DSP Caraş-Severin.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în acest caz, iar chirurgul Gheorghe Borcean, cel care conduce acest for, urmează să se recuze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite