Carambol mortal pe DN1. Doi oameni şi-au pierdut viaţa şi opt au fost răniţi

21 martie 2017, 08:39

ORA 13:00 Din primele cercetări, tragedia de pe DN1 s-a declanşat în momentul în care un camion a încercat să depăşească un autoturism, pe direcţia de mers Bucureşti-Ploieşti. În timpul acestei manevre, cele două vehicule s-au ciocnit şi au ajuns pe contrasens, unde au fost izbite în plin de un microbuz, care circula regulamentar. Coliziunea a fost atât de puternică, încât camionul a fost proiectat la marginea drumului, a dărâmat un gard şi s-a oprit într-o curte.

Şoferii camionului şi microbuzului, în vârstă de 63 şi, respectiv, 55 de ani, au murit pe loc. Opt persoane sunt rănite. Printre ele, o femeie de 26 de ani, care este în stare gravă şi a fost adusă de un elicopter SMURD la un spital din Capitală.

Microbuzul lovit făcea curse regulate pe ruta respectivă. Potrivit unor surse, acesta trasporta spre muncă angajaţi ai unui complex de agrement din apropierea Capitalei.

ORA 11:00 O pasageră din microbuz, în vârstă de 26 de ani, în stare critică, a ajuns cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, iar la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost transportate şapte persoane – cinci bărbaţi şi două femei, patru pacienţi fiind în stare gravă. Ei au fost supuşi unor intervenţii chirugicale, au hemoragii interne.

Traficul a fost reluat pe un fir alternativ, pe ambele sensuri. În scurt timp, circulaţia va reveni la normal după încheierea cercetărilor poliţiei, a transmis corespondentul TVR Gabriel Degeratu, într-o Ediţie Specială.

ORA 08:00 Accidentul a avut loc în jurul orei 07:00, pe DN1, pe sensul de mers către Ploieşti, pe raza localităţii Româneşti. În accident au fost implicaet trei autovehicule: un autoturism, un microbuz şi un autocamion sub 7,5 t. Două persoane au murit şi şapte au fost rănite grav, a precizat pentru Ştirile TVR cms. şef Cătălin Bocai, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Cei şapte răniţi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Clinic din Ploieşi.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Prahova, ale ISU şi ale poliţiei, două autospeciale cu apă şi spumă, trei ambulanţe, dar şi echipajul de descarcerare a  pompierilor militari. La faţa locului a aterizat şi elicopterul SMURD, care a preluat rănitul cel mai grav – o femeie – pentru a o transporta la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Victimele sunt din microbuz şi şoferul camionului, a transmis Gabriel Degeratu, corespondentul TVR în judeţul Prahova.

Din primele date, posibilele cauze ale accidentului ar fi neasigurare la schimbarea benzii de rulare şi depăşirea neregulamentară.

Circulaţia rutieră a fost blocată în zonă timp de aproximativ o oră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite