Carambol din cauza poleiului, în care au fost implicate 20 de maşini în localitatea Sânpaul, județul Mureș

15 noiembrie 2021, 08:02

Accidentul s-a produs în jurul orei 6.30, în localitatea Sânpaul, pe un pod de cale ferată.

Din cauza poleiului, mașinile au patinat pur și simplu pe șosea. O parte au intrat pe contrasens, altele s-au izbit de parapete.

Potrivit șoferilor, la acea oră, ceața era atât de groasă încât nu se vedea nici la 50 de metri în față.

Potrivit drumarilor, prima intervenție cu antiderapant s-a făcut la prima oră. A două mașină cu sare a ajuns în zonă imediat după accident.

Claudiu Olariu, șef gardă intervenție ISU MUREȘ: Din cauza carosabilului alunecos au fost implicate 20 de autoturisme cu 36 participanți, fără victime, o persoană a suferit atac de panică la care s-a acordat primul ajutor.

Emanuela Fărcaș, purtător de cuvânt IPJ Mureș: Din verificările efectuate au fost individualizate 8 accidente soldate cu pagube materiale, implicate 14 autovehicule și un accident rutier cu implicarea a 6 autovehicule soldat cu vătămare corporală.

Doi dintre cei 20 de șoferi implicați în carambol nu aveau anvelope de iarnă. Polițiștii au dat mai multe amenzi, inclusiv administratorului drumului. Traficul rutier a fost blocat, iar circulația deviată pe sub pasajul de cale ferată.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov susţin că în zonă s-a acţionat luni dimineaţă, între orele 5,00 şi 6,00, cu sare. Sursa: Agerpres

„Accidentul s-a întâmplat în zona pasajului Sânpaul în condiţii de ceaţă densă, cu vizibilitate de sub 50 de metri. Revizia s-a făcut cu 3 autospeciale, în jurul orei 4,00, apoi la 6,30, când s-a lăsat ceaţa au ieşit pentru acţionare 3 auto cu 12 tone sare. Ca rută ocolitoare, se recomandă A3 Ungheni – Ogra. (…) Am primit între timp raportarea detaliată a intervenţiilor de azi dimineaţă de pe DN 15. Menţionez că toate utilajele sunt monitorizate prin GPS şi la consumul de sare”, a precizat reprezentantul DRDP Braşov, Robert Elekes.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite