Carambol cu 20 de maşini pe strada Iuliu Haţieganu din Bucureşti. Erau -2 grade în Capitală, temperatură care a favorizat înghețarea carosabilului

9 decembrie 2021, 08:47

Mașinile s-au lovit, în lanț, pe toată lungimea pasajului care traversează Splaiul Unirii. A doua bandă era acoperită cu un strat de gheață.

Accidentul s a produs la prima oră a dimineții, când mulți șoferi au plecat de acasă spre muncă. Erau -2 grade în Capitală, temperatură care a favorizat înghețarea carosabilului și transformarea lui în patinoar.

Nu au fost răniți, iar toți șoferii au trecut verificarea cu alcooltestul. Oamenii spun că pur și simplu nu au mai putut controla mașinile.

Într-un răspuns pentru Știrile TVR, Primăria Sectorului 3 precizează că instalația de irigare a spațiului verde din zonă este golită și oprită de aproape o lună și jumătate și nu există nicio defecțiune. În plus, Primăria Generală, care este și administratorul căii rutiere, este cea care dispune împrăștierea materialului antiderapant. Însă, fără o prognoză ANM care să necesite aplicarea programului de iarnă, nu s-a luat nicio măsură.

CLAUDIU COSTEA, purtătorul de cuvânt al Poliției Rutiere București: Conducătorii auto au fost îndrumați la sediul Biroului de accidente ușoare, pentru întocmirea documentelor de constatare. Se efectuează verificări și cercetări în această situație, pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs acest accident de circulație.

La două ore după producerea carambolului, un utilaj a ajuns în zonă și a împrăștiat sare. Câteva mașini au fost luate cu platforma, iar traficul a revenit la normal după aproape 3 ore.

–––––––––––––––––––––––––––-

20 de autoturisme au fost implicate într-un carambol, joi dimineaţă, pe strada Iuliu Haţieganu din Capitală, fără a rezulta victime, informează Biroul de presă al Brigăzii Rutiere. Traficul este restricţionat pe strada Iuliu Haţieganu, între şoseaua Vitan Bârzeşti şi Splaiul Unirii, pe ambele sensuri.


Potrivit sursei citate, conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

Din primele informaţii, mai multe autovehicule au intrat în coliziune. Poliţiştii fac verificări la acest moment pentru stabilirea dinamicii accidentului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Unde pot petrece Revelionul bucureștenii. Petreceri concerte și artificii

Accident grav în apropiere de Bran. Un tânăr a murit