Caracal: ”Bibliotecă de vacanță” pentru școlari și preșcolari, în parcul din oraș

14 iulie 2020, 08:24

Zeci de copii de toate vârstele trec zilnic pragul bibliotecii de vacanță. În parcul din Caracal, locul ales special pentru perioada verii, școlarii și preșcolarii sunt angrenați în mai multe activități.

Ateliere de lectură, joc și mișcare sau de abilități practice și pictură sunt câteva dintre activitățile propuse copiilor în această perioadă. Cu toții sunt încântați de acest concept modern de bibliotecă, mult mai atractiv.

Acest proiect se desfășoară în fiecare vară, însă în acest an acțiunile se supun contextului epidemiologic actual. Pentru a fi prevenită infectarea cu COVID-19, sunt luate măsuri de siguranță, deși activitățile se desfășoara in aer liber. Nu sunt mai mult de 6 copii la fiecare atelier de lucru, iar instructorii poarta masca de protectie atunci cand se apropie de ei.

De exemplu, la atelierul de pictura exista o distanta de cel putin 2 metri intre copii. La finalul fiecarei zi, autoritatile trimit echipe care dezinfecteaza locurile in care isi desfasoara activitatea copiii. Biblioteca de vacanță din Parcul Constantin Poroineanu va fi deschisă pe toată perioada verii, de luni până vineri, între orele 10 și 13.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite