„Cărțilă” călătorește prin satele uitate cu o valiză plină de povești. „C@rte în sate”, proiect pentru copiii din zonele rurale defavorizate

17 august 2020, 17:54

„C@rte în sate” este un proiect care promovează lectura în rândul copiilor și adolescenților din zonele rurale dezavantajate.

Povestea proiectului a început în urmă cu mai mult timp și a schimbat deja zeci de destine. Anul acesta, provocarea e și mai mare. Chiar și în această perioadă dificilă, se organizează în continuare caravane educative în aer liber, în sate mici și îndepărtate de centrele urbane.

Sunt implicați profesori, scriitori, bibliotecari, dar și reprezentanți ai comunității locale.

Sub coordonarea Silviei Vrînceanu Nichita, voluntarii se întâlnesc cu cei mici în locuri emblematice – în muzee, biserici-monument, case cu arhitectură veche sau case memoriale, în parcuri naturale sau în zone declarate „monument al naturii”.

Un personaj de poveste, pe nume „Cărțilă”, și-a format o echipă care oferă bucurie prin lectură și care călătorește prin satele uitate cu o valiză plină de cărți. Iepurașul „Curățilă” și Prințesa „Igienă” fac și ei acum parte din poveste.

Inițiatorii proiectului creează biblioteci în aer liber, le oferă copiilor cărți de povești, dar și titluri din bibliografia școlară. Din acest motiv, au nevoie de sprijin pentru a face rost de cărți pe care să le ducă în continuare în sate.

Și voi puteți ajuta copiii din zonele defavorizate să iubească școala, să iubească lectura! Proiectul „c@rte în sate” este un prim pas.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă