Căprioarele dintr-un parc din Japonia sunt iritate de turiști și pot deveni agresive

7 februarie 2019, 09:57

La o primă vedere pare că animalele o agresează pe această femeie. S-a plâns administrației parcului și, ca ea, cel puțin 200 de persoane, un număr record. Parcul Nara, care se întinde pe o suprafață de peste 600 de hectare, este locul cu cele mai multe căprioare.

Considerate sacre până în anii ’50, acum ele sunt protejate de legea prin care au fost clasificate drept comoară națională. Datorită acestor animale, aparent prietenoase, Nara este vizitat anual de zeci de mii de oameni, care însă nu știu să se comporte.

Yuichiro Kitabata, purtătorul de cuvânt al Parcului Nara: „Căprioarele sunt totuşi animale sălbatice. Vă rugăm să nu le provocați atunci când le hrăniți și nu lăsați copiii prea aproape de ele.”

Acestea sunt sfaturile autorităților, pe care însă nu le respectă nimeni.

Turiștii cumpără biscuiții speciali pentru animale, dar, ori încearcă să le atingă în timp ce le hrănesc, ori le întind biscuitul și apoi, de frică, se retrag, iar animalul vine după turist, de fapt după hrană. În această situație, animalul poate deveni agresiv și așa se ajunge la incidentele semnalate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă