Cappadocia, la înălțime. Zeci de baloane cu aer cald zboară deasupra regiunii din Anatolia

20 septembrie 2018, 18:04

Odată cu răsăritul soarelui, și baloanele cu aer cald se înalță pe cer. Piloţii trebuie să se trezească la 4 dimineața pentru a se pregăti de decolare. Anul trecut, 330.000 de persoane au vizitat Cappadocia, în speranța unei experiențe de neuitat. Majoritatea turiștilor vin din Rusia și China.

Halil Eroglu, pilot: „M-am născut în această regiune. Mi-am petrecut copilăria aici. Când mă trezeam dimineaţa, vedeam întotdeauna baloanele plutind deasupra mea”.

Locuitorii din zonă trăiesc de pe urma turismului, iar baloanele cu aer cald aduc foarte mult profit. În urma unui accident din 2013 în care 3 persoane și-au pierdut viața, autoritățile au limitat numărul de baloane care pot zbura în același timp.

Halil Eroglu, pilot: „Numărul maxim de baloane care pot zbura în acelaşi timp este de 150. Desigur, vara atingem acest număr zilnic. Iarna, avem de două ori mai puţini clienţi”.

Turismul la înălțime a fost introdus în regiune în urmă cu 15 ani, de către un afacerist norvegian. Un zbor deasupra munților spectaculoși costă în jur de 150 de euro, iar rezervările trebuie făcute cu câteva luni înainte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite