Capitala va avea un patinoar nou. Construcţia ar urma să aibă piste pentru biciclişti, roleri şi skateri

28 martie 2017, 13:41

În urmă cu cinci ani, patinoarul Mihai Flamaropol încă mai găzduia Gale de Patinaj, dar în exterior arăta deja ca o clădire semiabandonată. A fost construit în 1952 şi, inevitabil, instalaţiile vechi şi neperformante deveniseră greu de întreţinut. În 2013 a fost preluat de municipalitate de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Câţiva ani s-a tot polemizat pe tema ridicării unui nou patinoar iar anul trecut a început demolarea vechii construcţii. Picamerele au pornit fix acum un an.

Primăria Capitalei şi-a luat angajamentul că în mai puţin de doi ani, loturile naţionale de hochei şi patinaj ale României se vor putea antrena pe noul patinoar. Acesta va avea o capacitate de 3.100 de locuri.

Realitatea de pe teren arată cu totul altceva. Pe panoul de şantier, termenul de finalizare a lucrărilor este 2021 şi nu 2019.

Proiectul este contestat şi de un ONG care a dat în judecată Primăria Capitalei. Motivul? Nerespectarea unei hotărâri de guvern care spunea altceva.

Proiectul este pentru o construcţie desfăşurată pe aproape 10.000 mp care va fi patinoar şi centru sportiv şi de agremenet. Vor fi amenajate spaţii verzi la sol dar şi pe acoperis: în total, peste 14.000 de mp. Tot pe acoperiş vor fi amenajate piste pentru roleri, skateri şi biciclişti.

Mai mult decât atât, pe acoperişul patinoarului, pe timpul iernii, va fi amenajat şi un snow prak, motiv pentru care va fi amplasat chiar şi un tun de zăpadă.

Noul patinoar va costa aproape 100.000.000 de lei. Fără TVA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă