Capitala va avea o nouă linie de tramvai - 43, începând de sâmbătă

Capitala va avea o nouă linie de tramvai, linia 43, iar alte trei linii vor funcţiona cu un parc de vehicule majorat, în timp ce autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu modificat în zona Gării de Nord, a anunţat, marţi, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI).

14 Decembrie 2021, 14:39 (actualizat 14 Decembrie 2021, 15:14) Știrile TVR |
Tramvai - interior

Astfel, începând de sâmbătă, 18 decembrie 2021, linia de tramvai 7 şi liniile de autobuz 162 şi 163 vor aveau un număr mai mare de vehicule.

Tot de sâmbătă, locuitorii cartierului Giuleşti - 16 Februarie vor beneficia de înfiinţarea liniei de tramvai 43, care va funcţiona între terminalele "Cartier 16 Februarie" şi "Gara Basarab", de unde există multiple opţiuni de deplasare către diverse puncte de interes ale Capitalei. Linia 44 va continua să funcţioneze pentru cei care doresc să ajungă la terminalul "Vasile Pârvan".

De la aceeaşi dată, autobuzele liniei 205 vor circula pe un traseu nou, de la "Gara de Nord" spre terminalul "Străuleşti", pe Calea Griviţei, Str. Polizu, Str. Buzeşti, Piaţa Victoriei, Bd. Ion Mihalache, apoi traseul de bază, adică Str. Alexandru Constantinescu, Bulevardul Regele Mihai I, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Str. Elena Văcărescu, Bd. Ficusului, Bd. Aerogării, Bd. Ion Ionescu de la Brad, Şos. Gheorghe Ionescu Siseşti, Şos. Bucureşti-Târgovişte, Bd. Bucureştii Noi, terminal "Străuleşti".

Măsurile au fost luate atât pe baza analizelor efectuate de TPBI, dar şi în urma solicitărilor primite din partea publicului.

TPBI este primul organism creat la nivel regional care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 34°C
IASI 34°C 32°C
CLUJ 33°C 34°C
CONSTANTA 27°C 27°C
CRAIOVA 34°C 33°C
BRASOV 29°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI