Capitala şi alte 19 judeţe se află sub Cod galben de ceaţă vineri dimineaţa. Aflaţi ultimile noutăţi de la meteorologul Florinela Georgescu

20 decembrie 2019, 08:41

ACTUALIZARE, ORA.11.30: Până la ora 14:00, este Cod galben de ceaţă care poate scădea vizibilitatea, izolat, la sub 50 m, în mai multe localităţi din judeţul Cluj. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Specialiștii spun că în Moldova, Muntenia, Oltenia şi local în centrul ţãrii temperatura aerului va marca o scãdere, în condiţii de nebulozitate joasã şi ceaţã persistente în mare parte din zi, pe suprafeţe mici asociate cu burniţã.

În restul teritoriului valorile termice se vor menţine mai ridicate faţã de normele climatologice ale perioadei, iar cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi izolat ploi slabe. Mai mult, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi local în Banat şi Crişana.

Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 5 şi 15 grade, mai coborâte în zonele cu ceaţã persistentã şi uşor mai ridicate în Dealurile de Vest. Cel mai frig va fi în depresiunile intramontane, acolo unde vor fi între -2 şi 10 grade, și mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -7 grade. Presiunea atmosferică va scãdea semnificativ.

 

În Bucureşti, până la ora 9:00, ceaţa va reduce vizibilitatea sub 200 m, cu precădere în zona periferică a municipiului, iar izolat se va semnala burniţă slabă.

De asemenea, tot până la 9:00, mai multe localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Vaslui, Botoşani, Iaşi, Constanţa şi Tulcea vor fi afectate de ceaţă şi burniţă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite