Capitala nord-coreeană Phenian, izolată din cauza unei “boli respiratorii”. Locuitorii au primit ordin să rămână în case de miercuri până duminică

Capitala nord-coreeană Phenian izolată din cauza unei “boli respiratorii”
Capitala nord-coreeană Phenian izolată din cauza unei “boli respiratorii”
25 ianuarie 2023, 10:02

Măsura pare să fie prima adoptată la nivelul întregului oraş de când Coreea de Nord a anunţat în august 2022 că a câştigat lupta cu COVID-19.

Locuitorii Phenianului au primit ordin să rămână în case de miercuri până duminică şi trebuie să permită să li se ia temperatura zilnic, a raportat site-ul de specialitate NK News de la Seul, citând un document guvernamental.

Documentul nu menţionează COVID-19, însă afirmă că rinofaringita se numără printre bolile noi care se răspândesc în prezent în capitală.

Citând surse de la Phenian, NK News a relatat marţi că locuitorii celui mai mare oraş nord-coreean par să facă provizii în anticiparea unei eventuale izolări.

Nu se ştie dacă şi alte zone sunt vizate de măsuri similare de izolare, iar media de stat nu au anunţat noi decizii în acest sens.

Peninsula Coreeană este afectată în prezent, potrivit meteorologilor, de un val de frig siberian, temperaturile la Phenian ajungând până la -22 de grade Celsius.

China, partener comercial cheie şi vecin al Coreii de Nord, se confruntă cu un val de infecţii după ce a renunţat la politica sa drastică ‘Zero COVID-19’.

Coreea de Nord şi-a închis strict frontierele de la începutul pandemiei, însă autorizează anumite schimburi cu China.

Phenianul a anunţat primul său caz de COVID-19 în mai 2022, iar trei luni mai târziu a spus că a învins lupta cu boala.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pune sub semnul întrebării de mult timp statisticile Phenianului în privinţa COVID-19 şi afirmaţiile Coreii de Nord conform cărora epidemia este sub control.

Coreea de Nord dispune de unul dintre cele mai proaste sisteme de sănătate din lume, cu spitale slab echipate, puţine unităţi de terapie intensivă şi niciun tratament împotriva COVID-19, potrivit unor experţi.

Potrivit surselor specializate, Coreea de Nord nu şi-a vaccinat cei 25 de milioane de locuitori. Alte informaţii indică faptul că Phenianul ar fi primit vaccinuri din China.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite