Capitala intră oficial în scenariul verde. Sălile de spectacol şi restaurantele la interior pot funcţiona cu capacitate de 50 la sută

13 mai 2021, 11:33

„Rata de incidenţă a infectării a rămas stabil descrescătoare, sub 1,5 la mie, decizia a fost de a trece în scenariul verde în Capitală şi anume sălile de spectacol pot funcţiona cu capacitate de 50%, restaurantele la interior pot funcţiona cu capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in, de asemenea, evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanţi”, a informat Alin Stoica.

Pentru ca toți elevii din Capitală să revină la școală este nevoie ca, timp de 14 zile, incidența să scadă sub 1 la mia de locuitori.

În Bucureşti, rata de infectare cu SARS-CoV-2 a fost joi 1,3 cazuri la mia de locuitori, în scădere de la 1,42, miercuri.

Potrivit legislaţiei, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului faţă de până la 30% cât este în prezent.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, cea a restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, faţă de 30% cât este în prezent.

Totodată, la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, nu sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, însă numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la trei persoane.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este permisă, dar numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă