Capitala fără mașini în centru, sâmbăta și duminica. Bulevarde din centrul Bucureștiului au devenit artere pietonale

29 mai 2021, 18:22

O plăcere au fost astăzi plimbările prin centrul Capitalei. Pe Calea Victoriei, spre exemplu, lipsa traficului le-a redat oamenilor bucuria unei cafele sau a unei limonade savurate în liniște. Au făcut câțiva pași fară claxoane și miros de noxe.

Oamenii nu au renunțat la plimbare, deși vremea a fost capricioasă în anumite momente. Cu sau fără copii, la pas ori pe două roți, toți s-au bucurat de normalitate.

Cu atâta lume pe străzi, cafenelele, barurile și restaurantele au avut mulți clienți.

Capitala nu este la primul experiment de felul acesta. Și în anii trecuți mai multe străzi și bulevarde din centrul orașului au fost închise. Însă, ca un element de curiozitate, primul oraș din lume care a făcut asta a fost Copenhaga, care și-a închis centrul în anul 1962.

La Bucureșți, proiectul Străzi Deschise, înseamnă weekend-uri libere de mașini în șapte zone din centru până pe 17 octombrie. Adică 12 km de străzi pe care mașinile nu vor mai circula sâmbăta și duminica.

În această încercare de a elibera centrul orașului de mașini intervine o problemă. Vânătoarea fiecărui centimetru liber de parcare de pe străzile lăturalnice, pentru că mulți care vor să vină să se plimbe pe jos în centru aleg să vină cu mașina până în coasta acestor zone libere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite