Capitala Europei, în culorile steagului britanic înainte de Brexit. Sherlock Holmes și Watson s-au plimbat pe străzile din Bruxelles

31 ianuarie 2020, 12:05

Piața Mare din capitala belgiană a fost  luminată joi seară în culorile steagului britanic.

Prin organizarea evenimentului, autoritățile de la Bruxelles au vrut să sublinieze legătura puternică dintre Belgia și Marea Britanie și regretul belgienilor cu privire la Brexit, relatează site-ul cotidianului „Le Soir”, citat de Mediafax.

În Piața Mare a fost instalată și o cabină telefonică roșie, în care trecătorii s-au putut fotografia sau filma. Pe străzile din apropiere au fost prezente personaje celebre, precum Sherlock Holmes și Watson, iar un taxi londonez a fost parcat în curtea primăriei.

Celebra sculptură Manneken Pis a purtat un costum în culorile drapelului britanic.

Primarul capitalei belgiene, Philippe Close, l-a primit în cadrul unei ceremonii pe ambasadorul Marii Britanii la Bruxelles, Martin Shearman. „Vă urez bun venit azi și voi continua să o fac și mâine. Trăiască prietenia care unește Marea Britanie și orașul Bruxelles”, a declarat primarul.

Cei doi oficiali au evidențiat legăturile puternice dintre Belgia și Regatul Unit. „Privim spre viitor cu ambiție. Parteneriatul nostru se va schimba, dar dorim să continue să înflorească și să se dezvolte. Vrem să promovăm cooperarea științifică și academică și să lucrăm împreună pentru a face față provocărilor precum schimbările climatice”, a spus ambasadorul britanic.

Vineri este ultima zi în care Marea Britanie are calitatea de membru al Uniunii Europene, la trei ani și jumătate de când cetățenii britanici au decis, prin intermediul unui referendum, ca țara lor să iasă din Blocul comunitar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații