Cantitate insuficientă de vaccin cumpărată de Comisia Europeană. Co-fondatorul BioNTech declară că a fost foarte surprins că Bruxelles-ul a comandat ferm doar 300 de milioane de doze

2 ianuarie 2021, 21:12

În timp ce americanii și-au asigurat 600 de milioane de doze, Comisia Europeană a cumpărat doar 300 de milioane de doze.

Sunt deja probleme în aprovizionare, mai ales că cei cărora li se administrează prima doză trebuie vaccinați cu a doua în decurs de 21 de zile.

Comisia Europeană contează pe vaccinurile puse la punct și de alte companii, dar formalitățile de autorizare sunt lente.

Pe 6 ianuarie, Agenția Europeană a Medicamentelor ar urma să aprobe serul de imunizare de la compania americană Moderna.

Nu se știe când va fi autorizat de Uniunea Europeană vaccinul realizat de AstraZeneca – Oxford, care a primit undă verde în Marea Britanie și India.

Britanicii încep luni vaccinarea cu produsul AstraZeneca, iar India a organizat sâmbătă o mare repetiție în vederea masivei campanii de vaccinare, care va începe în curând. S-au făcut simulări în toată țara. India speră să imunizeze în următoarele luni cam un sfert din populația sa, care numără 1,3 miliarde de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite