Cântăreața și actrița Barbra Streisand împlinește 77 de ani

24 aprilie 2019, 08:14

Barbra Streisand e o cântăreață, actriță, producătoare și regizoare de la Hollywood de succes în anii ’60-’80. A câștigat Oscaruri, Globuri de Aur, Grammy-uri și e în special cunoscută în întreaga lume pentru melodia Woman in love, preluată și interpretată în toate limbile pământului.

În anul 1964, Barbra Streisand a primit premiul Grammy pentru cea mai bună voce feminină şi un alt Grammy pentru Albumul Anului. La  21 de ani era cea mai tânără artistă cu două astfel de premii în acelaşi an, o realizare rămasă încă  nedepășită.

A jucat în special în musicaluri și primul ei Oscar l-a câștigat în 1969, interpretând personajul Fanny Brice în filmul Funny Girl.  E povestea reală a unei cântărețe îndrăgostite de un cartofor aventurier interpretat de Omar Sharif. Ca o încununare a creativității în creștere a scenariștilor americani din epocă, fata pe nume Fanny e… funny (amuzantă).

Tot în în 1969 a apărut în pelicula de mare succes „Hello, Dolly !”, în regia lui Gene Kelly.

În 1976 a jucat în pelicula „A Star is Born” (S-a născut o stea), în regia lui Frank Pierson, pentru care a realizat şi coloana sonoră. Film a avut un succes comercial uriaș, iar Barbra a obținut Oscarul atât pentru interpretare, cât și pentru coloana sonoră.

Originar, se numea Barbara. Dar și-a tăiat penultimul a, pe motiv că nu-i plăcea numele.

La 77 de ani, Barbra Streisand e încă activă și se implică în  numeroase proiecte caritabile. În anul 2007, Parade Magazine a remarcat-o ca fiind una dintre celebrităţile care au realizat cele mai mari donaţii caritabile şi ca cea mai generoasă personalitate publică a Americii.

În 2006,  a donat 1 milion de dolari pentru cauza susţinută de William J. Clinton Foundation pe tema schimbărilor climatice, iar în anul 2009,  a donat 5 milioane de dolari în beneficiul Centrului de Cercetări Cardiovasculare ce-i poartă numele, din cadrul Spitalului Cedars-Sinai.

În anul 2012, Barbra Streisand a colectat peste 22 de milioane de dolari pentru sprijinirea aceluiaşi Centru de Cercetări Cardiovasculare, ea contribuind personal cu circa 10 milioane din această sumă.

În 2015 s-a aflat printre cei mai iubiți 17 americani premiați de președintele de atunci, Barack Obama,  într-o ceremonie la Casa Albă, alături de personalități precum Steven Spielberg, Gloria şi Emilio Estefan sau Willie Mays.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă