Canotorii români sunt stăpânii apelor în Europa! La Poznan, tricolorii au câștigat 6 medalii, dintre care 4 de aur, toate în probe olimpice!

11 octombrie 2020, 19:03

Debutul a fost furtunos. La dublu rame, Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș au câștigat prima medalie de aur a delegației, după ce le-au dominat clar pe campioanele europene din 2019, sportivele din Spania.

Câteva minute mai târziu, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă și-au pus în aplicare tactica de cursă și au reușit să îi învingă la dublu rame pe legendarii Martin și Valent Sinkovic. Este prima înfrângere a croaților din 2018, în timp ce Cozmiuc și Tudosă au câștigat în premieră titlul european.

Campioane europene de tineret, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au pornit ca din pușcă în finala la dublu vâsle și nu au lăsat nicio șansă adversarelor. Ele au trecut linia de sosire cu un avânt de 6 secunde în fața olandezelor de pe 2.

Cea de-a patra medalie de aur a delegației a fost adusă într-o probă cu tradiție la europene: 8+1 feminin. Din 2007, de la prima ediție a întrecerii continentale, româncele au câștigat de 11 ori. Pentru Poznan, antrenorul Antonio Colamonici a gândit o componență a bărcii cu care să atace și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar rezultatul a fost cel scontat. Victorie categorică!

În proba masculină de 8+1, experiența a fost îmbinată cu tinerețea medaliaților europeni de tineret Florin Lehaci, Ciprian Huc și Florin Arteni Fântânariu, iar rezultatul a fost cel scontat. România a secondat pe podiumul continental Germania, echipaj neînvins în ultimii ani în această probă.

După încercări nereușite de a urca pe podiumul continental al probei, fostele campioane mondiale Ionela Cozmiuc și Gianina Beleagă au reușit să-și adjudece bronzul într-una dintre cele mai echilibrate finale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite