Canotaj: România a cucerit şase medalii la Cupa Mondială de la Lucerna

Canotaj: România a cucerit şase medalii la Cupa Mondială de la Lucerna
Canotaj: România a cucerit şase medalii la Cupa Mondială de la Lucerna
11 iulie 2022, 08:58

România a participat la prima competiţie internaţională importantă după Jocurile Olimpice de la Tokyo, de vara trecută, cu 10 echipaje, compuse din 42 de sportivi. Ţara noastră s-a clasat pe locul 5 în clasamentul pe naţiuni, după Marea Britanie, Germania, Australia, Italia şi înaintea delegaţiilor din Noua Zeelandă, China, Croaţia sau Irlanda.

„A fost prima competiţie internaţională importantă după Jocurile Olimpice de la Tokyo. O competiţie în care sportivii noştri au avut ocazia să se reîntâlnească cu unele dintre cele mai bune echipaje din lume. Majoritatea sportivilor au concurat în probe cu totul noi pentru ei şi am avut chiar sportivi care s-au aflat la prima competiţie de seniori din cariera lor. Îi felicit pentru rezultatele foarte bune obţinute şi de această dată. Scopul principal al participării lor la Cupa Mondială III de la Lucerna a fost aceea de a-şi măsura valoarea în raport cu echipaje foarte bine pregătite din toată lumea. Au făcut faţă cu brio acestei competiţii dificile şi au reuşit să obţină 6 medalii. O medalie de aur, două medalii de argint şi trei de bronz. O performanţă de care trebuie să fim mândri!”, a declarat preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Urmează acum Campionatele Europene, Campionatele Mondiale, iar ei au o extraordinară putere de muncă şi o dorinţă arzătoare de a se autodepăşi în fiecare zi. Felicit şi antrenorii şi tot staff-ul tehnic şi adresez mulţumiri şi partenerilor Federaţiei, a căror susţinere este foarte importantă pentru noi şi determinantă în obţinerea unor astfel de performanţe„, a mai spus Elisabeta Lipă.

La Lucerna, România a câştigat aurul în proba feminină de dublu vâsle, prin campioanele olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş (dublu vâsle categorie uşoară), care şi-au reconfirmat valoarea şi au reuşit să se impună cu timpul de 06 min 42 sec 80/100 în faţa echipelor din Italia şi Lituania.

România a obţinut argintul în finala probei de dublu rame feminin, prin echipajul format din Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu (06:56.62), devansate de Noua Zeelandă (cu 11/100), în timp ce pe locul al treilea s-a clasat Marea Britanie.

Tot o medalie de argint a obţinut şi echipajul de patru rame feminin, Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, au încheiat cursa pe locul 2, podiumul fiind completat de Marea Britanie şi Noua Zeelandă.

La patru rame masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci (05:53.44) au adus medalia de bronz, încheind la 11/00 de locul 2.

O medalie de bronz a câştigat şi echipajul de patru vâsle masculin, compus din Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin- Marian Enache.

Tot o medalie de bronz a fost câştigată şi în proba de 8+1 feminin, de Gianina Beleagă, Ioana-Mădălina Moroşan, Adriana Ailincăi, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria-Ştefania Petreanu. Sportivele române au încheiat cursa cu un timp de 06 min 08 sec 19/100, la o distanţă de doar 10/100 de locul 2, ocupat de Canada.

În finala probei de 8+1 masculin, echipajul compus din Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Macovei, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu, s-a clasat pe locul 4.

Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Emanuela Ciotău, Cristina Drugă, Ionela Cozmiuc şi Patricia Cireş, a terminat cursa pe locul 5.

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au câştigat Finala B a probei de dublu rame masculin, ocupând astfel poziţia 7 în clasamentul general.

Florin-Bogdan Horodişteanu şi Andrei-Sebastian Cornea s-au impus în Finala C a probei de dublu vâsle masculin, clasându-se astfel pe poziţia 13 în clasamentul general.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite