Canotaj: România a cucerit aurul la dublu vâsle feminin categoria ușoară, la Mondialele de la Plovdiv. Argint pentru băieții de la dublu rame!

15 septembrie 2018, 12:34

Ionela Cozmiuc și Geanina Beleagă și-au respectat statutul de favorite și, după o cursă tactică impecabilă, au repetat performanța de anul trecut de la Sarasota, cucerind pentru a doua oară titlul mondial la dublu vâsle categorie ușoară.

Argintul a revenit Statelor Unite, iar bronzul Olandei.

Ambele echipaje au trecut linia de sosire la peste o secundă şi jumătate după Cozmiuc şi Beleagă.

Și băieții de la dublu rame au făcut o cursă foarte bună, dar marii favoriți – fraţii croaţi Sinkovici – nu au putut fi întrecuți.

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au terminat cursa pe poziția secundă, la mai puţin de două secunde de câştigători.

Pentru românii recent medaliați cu bronz la Campionatele Europene este o nouă reușită în drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În cea de-a treia finală  in care romanii au luat startul, cea de patru rame masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Cosmin Pascari, Ştefan Berariu şi Ciprian Huc au plecat tare la start, dar nu au avut resurse pe final, încheind pe locul al cincilea o cursă câştigată de Australia, urmată pe podium de Italia şi Marea Britanie.

Campionatele mondiale de canotaj de la Plovdiv continuă mâine cu ultimele şase finale. În trei dintre ele, dublu vâsle masculin şi cele două de opt plus 1, masculin şi feminin, avem şi noi reprezentanţi.

Competiţia este în direct pe TVR 2 şi TVR HD duminică, de la ora 12.00.

ACTUALIZARE 12.34 Echipajul alcătuit din româncele Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă a cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle categorie uşoară, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj academic de la Plovdiv (Bulgaria), conform Agerpres.

Cozmiuc (fostă Lehaci) şi Beleagă, care erau campioanele mondiale en titre, au fost cronometrate cu timpul de 06 min 50 sec 710/1000, devansând echipajele SUA (Emily Schmieg, Mary Jones), 06 min 52 sec 300/1000, şi Olandei (Marieke Keijser, Ilse Paulis), 06 min 52 sec 560/1000.

România mai cucerise sâmbătă o medalie, argint, la dublu rame masculin, prin Marius-Vasile Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.

Ţara noastră va mai fi reprezentată sâmbătă în finala de patru rame masculin (ora 12,46), iar duminică vom avea echipaje în trei finale, la dublu vâsle masculin (12,33), opt plus unu feminin (12,47) şi opt plus unu masculin (13,15).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite