Cannes, sub vraja lui Tarantino. „A fost odată în Hollywood”, cel mai nou film al său, a fost primit cu entuziasm de critici

23 mai 2019, 17:31

„A fost odată în Hollywood”, cel de-al 9-lea film al lui Quentin Tarantino, a luat cu asalt festivalul de la Cannes.

Adăugat în ultimul moment în program, filmul are acțiunea la sfârșitul anilor 60 și îi are pe Leonardo Di Caprio și Brad Pitt în rolurile unui actor de westernuri și cascadorul care îl dublează în scenele periculoase.

Cei doi sunt însă personaje secundare, pentru că în centrul poveștii lui Tarantino este chiar Hollywoodul cu toată nebunia anului 1969, inclusiv Charles Manson și oribilele crime comise de adepții lui.

Filmul este presărat cu vedetele acelor vremuri de la Bruce Lee și Burt Reynolds, până la Roman Polanski și Sahron Tate, jucată de actrița Margot Robbie.

O jurnalistă americană a fost deranjată că această din urmă are foarte puține replici și l-a acuzat pe Tarantino că a făcut asta intenționat. Resping total această ipoteză, a declarat Tarantino.

La fel de sec a fost și când altcineva i-a reproșat că filmele lui conțin prea multă violență împotriva femeilor.

„A fost odată în Hollywood” a fost primit cu un uriaș entuziasm de critici care îl văd ca pe o scrisoare de dragoste pentru industria fimului, cu bune și cu rele, cu momente amuzante, tragice și uneori de-a dreptul îngrozitoare.

Este al 9-lea film semnat Quentin Tarantino și vine la Cannes după exact 25 de ani de la câștigarea marelui trofeu Palm D’Or cu „Pulp fiction”.

„A fost odată în Hollywood” va ajunge în cinematografele din România pe 9 august.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite