Caniculă în vestul țării. Din cauza căldurii, produsele se strică în piețe. Este risc crescut de incendii de pădure

21 iulie 2017, 17:11

Într-una din piețele din Timișoara, aproape de orele prânzului, erau încă expuse la vânzare ouă și iaurt. Sunt produse care ar trebui expuse în vitrine frigorifice, altfel pot deveni periculoase pentru consumatori.

Aproape toți comercianții din piață se plâng că legumele și fructele încep să se veștejească în câteva ore din momentul în care sunt scoase pe tarabe. Micii producători spun că, pe timp de caniculă, înregistrează cele mai mari pierderi.

În zile cu temperaturi ridicate, marfa se împarte în două categorii: legumele şi fructele proaspete care se vând la preț întreg, și cele la jumătate din preţ, care sunt deja alterate.

Este alertă maximă în Caraş Severin: autoritățile vor să fie pregătite să intervină dacă temperaturile caniculare vor favoriza apariţia incendiilor de pădure.

În ultimele zile, au fost incendii puternice atât în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, cât și în Domogled-Valea Cernei din județul Mehedinți, la limita cu Caraș-Severin. Aici, focul este greu de lichidat, pompierii nu pot interveni şi peste noapte, iar vântul împrăştie şi reaprinde cărbunii care mai ard mocnit. 40 de pompieri şi 15 lucrători ai Parcului Naţional Domogled şi ai Ocolului Silvic luptă să apere de flăcări pădurea de foioase de la baza versantului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite