Caniculă în mai multe țări europene. În Italia meteorologii anunță temperaturi istorice. Incendii de vegetaţie în Spania şi Portugalia

12 iulie 2022, 09:37

Ministerul Afacerilor Externe a emis atenţionări de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania şi Portugalia, ţări aflate sub atenţionare de caniculă şi incendii de vegetaţie.

Spaniolii se confruntă cu o nouă masă de aer fierbinte din Africa, de această dată însoţită şi de praf saharian. Mai mult de jumătate din ţară se afla sub cod roşu de caniculă.

Pentru că nu a plouat şi e arşiţă, în Spania apar tot mai multe focare de incendii de vegetaţie. Pompierii luptă zi şi noapte, dar flăcările se extind. Inclusiv în zone greu accesibile pentru maşinile pompierilor.

Şi în Portugalia e stare de alertă din cauza caniculei, dar şi a incendiilor de pădure. După câteva zile oarecum mai blânde, în Portugalia temperaturile cresc din nou, în ultimele ore, favorizând incendiile de vegetaţie.

În Anglia şi în Ţara Galilor, autorităţile au mai crescut cu o treaptă alerta de caniculă. Sunt temperaturi record pentru aceste zone, între 28 şi 31 de grade.

În Germania, Italia şi Franţa urmează zile caniculare, avertizează meteorologii. Pentru a doua jumătate a săptămânii, se anticipează în jur de 40 de grade.

Oamenii sunt sfătuiți să bea apă, să se ferească de soare, iar cei care au probleme cronice de sănătate să stea în casă, la răcoare.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite