Canicula și seceta lasă multe gospodarii din Mehedinți și Gorj fără apă potabilă. Probleme sunt și pentru că rețeaua de alimentare cu apă este subdimensionată

14 iulie 2023, 18:43

În mai multe sate din Mehedinți sunt aproape trei săptămâni de când nu a mai a plouat. Temperaturile ridicate au uscat pământul și au făcut că debitele izvoarelor să scadă. În ultimele zile de foc, când și consumul de apă a crescut, rețeaua publică nu a mai făcut față. Sunt localnici la care apa nu a mai ajuns la robinete de mai multe zile. Au fost solicitați pompierii, pentru că oamenii nu mai au cu ce să-și adape animalele.

Probleme sunt și pentru că rețeaua de alimentare cu apă este subdimensionată.

Nicu Michescu – reprezentant Primărie Malovăț: Îs pe conducte subțiri, de debit mic și nu ajunge la toată populația. Afectate de lipsa de apă sunt și Balda, și Bobaița, care necesită ajutorul pompierilor.

Sergent major Marius Alexandru Drulă – ISU Mehedinți: În ultima perioadă, s-a intervenit în mai multe sate sau comune afectate din județul Mehedinți.

Și în mai multe localități din Dolj sunt probleme din cauza secetei, iar apa este raționalizată. În Şimnicu de Sus, dimineaţă, apa nu era încă oprită, însă nu avea suficientă presiune.

Laurențiu Ifrim – viceprimar Şimnicu de Sus: Și anul trecut au întâmpinat aceleași probleme, restricții. Avem cartierul Albești unde cetățenii nu dispun de fântâni.

Restricţii mai sunt şi în alte localităţi din Dolj: Călăraşi, Sărata, Caraula şi Segarcea. Compania de Apă a stabilit un program de furnizare dimineaţa şi seara.

Carmen Zuican, purtător de cuvânt Compania de Apă Oltenia: Facem apel la toți utilizatorii să folosească apa doar pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente.

Restricţiile de furnizare a apei vor continua pe tot parcursul verii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite