Canicula face victime. Un bărbat din Botoșani a murit din cauza căldurii sufocante. A fost cea mai caldă zi din acest sezon

2 iulie 2019, 18:58

În Capitală, primăria a montat 20 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din oraș. Au fost dotate cu truse de prim ajutor, tensiometre, dozatoare cu apă rece și aparate cu aer condiționat.

Din păcate, până la orele amiezii, câteva dintre aceste containere nu au avut curent electric. Dar au fost trecători care au încercat să se răcorească.

În Botoșani a fost caniculă urmată de furtuni. Peste 20 de persoane cu vârste cuprinse între 21 și 70 de ani au ajuns la urgențe după ce au avut stări de leșin din cauza căldurii.

Pentru un bărbat în vârstă de 75 de ani, căldura a fost fatală. A făcut infarct.

Și razele soarelui sunt foarte periculoase. La Iaşi, două femei de 33, respectiv 38 de ani, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfântul Spiridon cu arsuri de gradul doi după exepunerea prelungită la soare.

În Timişoara, ștrandurile au devenit puncte de refugiu. Oamenii s-au răcorit în bazine, dar în miezul zilei tot s-au retras la umbră.

Meteorologii spun că valul de căldură din Africa de Nord va trece, iar din această seară vremea devine instabilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă