"Candy Bomber", un veteran american celebru din al Doilea Război Mondial, a învins covidul, la 100 de ani

Gail Halvorsen, pilotul american ce era cunoscut şi iubit de copiii germani la sfârşitul anilor ‘40 şi primise apelativul de "Candy Bomber", şi-a revenit după infecţia cu noul coronavirus, anunță fiica sa, citată de DPA.

08 Ianuarie 2021, 23:15 |
Gail Halvorsen / FOTO: berlinspectator.com

Halvorsen, care trăieşte în statul american Utah şi a împlinit recent venerabila vârstă de 100 de ani, are încă o tuse dar altfel "se simte foarte bine", a anunţat joi fiica sa, Denise Williams.

"A revenit aproape complet la starea lui normală", a mai mărturisit ea.

Fiica pilotului este recunoscătoare pentru toate mesajele cu urări de însănătoşire grabnică primite, dintre care multe din Germania.

Gail Halvorsen a devenit celebru la câţiva ani după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial când trupele sovietice au blocat accesul terestru în Berlinul de vest.

Din iunie 1948 până în mai 1949, piloţi americani şi britanici au executat aproape 280.000 de misiuni de aprovizionare a populaţiei berlineze pe calea aerului. Printre provizii, Gail Halvorsen a avut ideea să strecoare şi dulciuri pentru copii, iar în scurt timp pilotul american avea să devină imaginea programului aliat de spargere a blocadei sovietice Berlin Airlift.

Ideea i-a venit după ce s-a întâlnit cu un grup de copii adunaţi în spatele unui gard de sârmă ghimpată la aeroportul berlinez Tempelhof. Pilotul american le-a dat gumă de mestecat şi pentru că i-a văzut pe copii că îşi împart pacheţelul de gumă, le-a promis că le va paraşuta mai multă. Apoi, înaintea misiunilor, pilotul lega laolaltă batoane de ciocolată şi pachete de gumă de mestecat pe care le ataşa apoi de batiste care funcţionau ca nişte mini-paraşute.

Zvonul că un pilot paraşutează dulciuri s-a răspândit rapid printre copiii berlinezi care l-au poreclit pe american "Candy Bomber". De-a lungul celor câteva luni în care aliaţii aprovizionau locuitorii Berlinului de vest pe calea aerului din cauza blocadei sovietice, cel supranumit Candy Bomber şi ceilalţi piloţi au paraşutat peste 23 de tone de dulciuri.

(sursa: Agerpres)

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI