Candidatura Rovanei Plumb, blocată. Comisia Juridică a Parlamentului European a convocat-o pe Plumb la o audiere extraordinară

25 septembrie 2019, 20:05

Inițial, nu mai puțin de zece candidați la funcția de comisari aveau probleme de integritate, iar în urma verificărilor comisiei juridice a Parlamentului European șapte dintre ei, printre care și controversata candidată din partea Franței, Sylvie Goudard, au fost absolviți.

Rămân dubii asupra a trei dintre candidați, propunerile Poloniei, Ungariei și României.

Într-o scrisoare trimisă Comisiei Juridice a Parlamentului European, Rovana Plumb, candidata propusă de guvernul României pentru portofoliul transporturi din Comisia Europeană, își explică omisiunile din declarația de avere de la Bruxelles, inclusiv faptul că a contribuit financiar la campania partidului Social Democrat printr-un împrumut contractat, care nu poate fi suspectat, în opinia sa, drept conflict de interese, investiție sau plasament financiar.

Explicațiile Rovanei Plumb nu s-au dovedit a fi suficient de credibile, întrucât Comisia Juridică a Parlamentului European a convocat-o mâine pe aceasta la o audiere extraordinară, care va avea loc cu ușile închise.

Potrivit regulamentului de procedură, în cazul în care comisia ajunge la concluzia că există un conflict de interese care nu poate fi soluționat, audierea pentru obținerea protofoliului, în cazul nostru Transporturi, este amânată, iar președintele Parlamentului o informează pe Ursula von der Leyen în legătură cu situația creată. Prin urmare, viitorul președinte al Comisiei Europene poate decide dacă acceptă în echipa sa comisari cu probleme de integritate, sau dimpotrivă, cere alte propuneri. Din Bruxelles, pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă