Candidatul la postul de comisar european pentru extindere, Oliver Varhelyi, aprobat de eurodeputaţi

Parlamentul European
Parlamentul European
18 noiembrie 2019, 18:40

În prezent ambasador al Ungariei pe lângă UE, Varhelyi a fost ultimul dintre cei 27 de candidaţi care este aprobat de eurodeputaţi.

După audierea desfăşurată în 14 noiembrie, eurodeputaţii din AFET i-au cerut să răspundă unor întrebări suplimentare în scris.

În timpul audierii organizate joi în AFET, Oliver Varhelyi a declarat că interesele naţionale ale ţării sale nu trebuie luate în considerare separat de cele europene, deoarece obiectivul este acelaşi – crearea unei comunităţi puternice şi de succes.

Viitoarea Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, va trebui să ia în considerare modul de dezvoltare a unui parteneriat strategic cu Turcia, pe baza intereselor comune, a apreciat candidatul ungar, dând ca exemplu în acest sens parteneriatul cu Ucraina.

Oliver Varhelyi a respins suspiciunile că ar putea acţiona în Comisia Europeană ca un purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban şi a insistat că, în calitate de comisar european, nu va accepta amestecul niciunui guvern în portofoliul său.

Noua Comisie Europeană urmează să-şi înceapă mandatul la 1 decembrie, cu întârziere de o lună faţă de calendarul stabilit iniţial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite