Candidată la Medicină eliminată din examen, după ce i-a sunat telefonul din cauza unui mesaj RO-ALERT

Mesaje alertă RO-ALERT situație de urgență
Mesaje alertă RO-ALERT situație de urgență
26 iulie 2019, 15:16

„Tuturor li s-a precizat de la început să nu-şi ducă telefoanele celulare cu ei, scrie în regulamentul de admitere, ba, mai mult, au şi semnat, la înscriere, că nu au voie să intre cu echipamente electronice în sală. Astăzi, în jurul orei 10.00, tânăra a fost eliminată pentru că avea asupra ei telefonul mobil, depistat în momentul în care a primit un mesaj prin sistemul RO-ALERT. Supraveghetorii s-au sesizat, i-au cerut telefonul şi a fost eliminată din sală”, a declarat, pentru Agerpres, Florian Bodog, preşedintele Comisiei de admitere.

Potrivit lui Bodog, la înscriere, fiecare candidat primeşte o declaraţie pe care trebuie să o semneze, luând la cunoştinţă că este interzisă pătrunderea în sala de examen cu orice fel de lucrări, manuale, telefoane mobile.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea materialelor interzise în sală duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

„La înscriere, fiecare candidat semnează această declaraţie”, a mai precizat Florian Bodog.

La Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea s-au înscris 1.897 de candidaţi la examenul de admitere din această sesiune.

Examenele de admitere la FMF Oradea au debutat vineri, la ora 09.00, cu testul pentru candidaţii la Medicină.

Sâmbătă şi duminică vor avea loc examenele pentru celelalte specializări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite