Când va fi reconstruită, Catedrala Notre-Dame ar putea avea sisteme de prevenire a incendiilor după modelul celor de la catedrala din Strasbourg

17 aprilie 2019, 14:17

Catedrala Notre Dame nu este singura din Franța care a suferit de pe urma incendiilor.

Impunătoarea catedrală din Strasbourg se afla într-un proces de consolidare de aproape 20 de ani. Felul în care a fost dotată aceasta pentru detectarea incendiilor ar putea fi un exemplu pentru cei care vor reconstrui catedrala Notre Dame.

Dacă se pricepe la ceva bine, atunci Eric Salmon se pricepe la restaurarea clădirilor istorice.

El a lucrat chiar timp de cinci ani la catedrala Notre Dame din Paris și în prezent se ocupă de sistemele de prevenire a incendiilor din impunătoarea catedrala din Strasbourg, trecută și ea prin flăcări de-a lungul anilor. Începând din 1998 și până acum, aceasta a fost dotă cu numeroase detectoare de fum și a fost împărțită în trei zone cu ziduri speciale, care să încetinească răspândirea unui eventual incendiu.

Procedeul nu este însă infailibil, fiecare clădire fiind unică și având propriile sale nevoi în aceasta privință.

Președintele Franței, Emmanuel Macron a anunțat într-o alocuțiune televizată că refacerea catedralei Notre Dame va dura 5 ani, însă cei mai optimiști specialiști estimează că până vom revedea catedrala în toată splendoarea sa vor trece cel puțin 15 ani.

Corespondența de la Lucian Pîrvoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite