Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
VIDEO TELEJURNAL

Cancerul de colon face tot mai multe victime. Cum reducem riscurile îmbolnăvirii

Grăsimile animale, carnea roşie, cea procesată şi cu mulţi conservanţi şi alcoolul în exces cresc mult riscul, spun medicii. La fel, lipsa fibrelor din alimentaţie sau obezitatea. Fumatul influenţează nu doar îmbolnăvirea, ci şi riscul de moarte după diagnostic, avertizează medicii. Controlul anual ar fi salvator, mai ales după 35 de ani.

05 Noiembrie 2013, 21:12 |
Semnal de alarmă: tot mai mulţi români se îmbolnăvesc de cancer de colon
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

VIDEO
Semnal de alarmă: tot mai mulţi români se îmbolnăvesc de cancer de colon
Atenţie la ce mâncaţi şi cum trăiţi! Medicii sunt alarmaţi de numărul tot mai mare al cazurilor de cancer de colon. Tot mai mulţi tineri sunt afectaţi.  Iar cei mai mulţi află târziu de boală. Alimentaţia cu multe grăsimi şi E-uri, sedentarismul şi fumatul cresc mult riscul de a face acest tip de cancer.

Numărul celor diagnosticaţi cu cancer colorectal a crescut cu până la 50 la sută, în ultimul deceniu, estimează medicii. Sunt îngrijoraţi că le vin tot mai mulţi tineri.

Grăsimile animale, carnea roşie, cea procesată şi cu mulţi conservanţi şi alcoolul în exces cresc mult riscul, spun medicii. La fel, lipsa fibrelor din alimentaţie sau obezitatea.

Fumatul influenţează nu doar îmbolnăvirea, ci şi riscul de moarte după diagnostic, avertizează medicii. Controlul anual ar fi salvator, mai ales după 35 de ani.

Statul ar trebui să investească în acest domeniu, spune fondatorul chirurgiei moderne a rectului.

Pentru a preveni boala, specialiştii recomandă consumul de peşte, cereale integrale, legume şi fructe, un aport crescut de calciu şi de vitamina C şi E şi multă mişcare.

În România, dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este al doilea ca frecvenţă la bărbaţi şi al treilea, la femei. 90 la sută dintre cazuri sunt depistate după 50 de ani.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 20°C
IASI 16°C 14°C
CLUJ 16°C 15°C
CONSTANTA 10°C 13°C
CRAIOVA 18°C 21°C
BRASOV 14°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 24 Martie 2019, 08:08
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 22-03-2019
Deschidere: 8047.89
Maxim: 8079.17
Mimim: 8014.83
Variatie: -0.2%
TLV
2.13
0.7%
FP
0.90
1%
SNG
31.80
2.08%
SFG
18.05
5.26%
TBM
0.29
4.09%
BRD
12.90
0%
SNN
9.75
0%
EL
10.34
0.78%
DIGI
24.55
0.41%
SNP
0.37
0.41%
ARHIVĂ ȘTIRI