VIDEO O femeie a devenit mamă după ce a fost nevoită să-și extirpe sânii, din cauza riscului de cancer: Mi-aș dori să mă bucur de copilul meu cât mai mulți ani

25 mai 2022, 17:54

Ilioara are 30 de ani şi a dat viaţă după ce a scăpat de frica de moarte cu un preţ pe care puţine femei sunt dispuse să-l plătească.

Ilioara Radu: „ Agnes a venit ca o surpriză. Am uitat de orice fel de durere, modificare la nivelul corpului, de orice, şi m-am bucurat efectiv. Când am văzut-o la ecografie, m-am topit.

E hrănită exclusiv cu lapte praf. A fost unul dintre lucruile la care m-am gândit pe timpul în care făceam o analiză a situaţiei, (…) că mi-aş dori mai mult să mă pot bucura de copilul meu cât mai mulţi ani, să fiu alături de ea, să o pot sprijini”.

Dr. Alexandra Ulmeanu, medic neonatolog: „Copilul a fost născut la termen. APGAR-ul a fost 10 la naștere. Atât nou-născutul, cât și mama sunt în stare foarte bună de sănătate și urmează să fie externate”.

La fel ca faimoasa Angelina Jolie, Ilioara renunţat la sânii săi ca să nu ajungă la cancer mamar, boala care i-a răpus bunica la numai 54 de ani. De la 15 ani nu mai scăpa de noduli la sâni. La 25 de ani, chiar a fost operată pentru o tumoră benignă, la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Acolo a văzut ce ravagii face cancerul. Testul genetic din salivă, prelucrat în America, i-a confirmat temerile.
Dr. Andreea Cătană: „Am bănuit şi am avut dreptate, din păcate, că acolo se ascunde un defect genetic şi că acea leziune care a fost benignă la un moment dat ar fi putut să se transforme într-un cancer. Acelaşi defect genetic pe care l-a identificat şi Angelina Jolie. Riscul de a dezvolta cancer mamar urcă până la 80 la sută pe parcursul vieţii. Are şi un risc crescut de a dezvolta cancer la nivelul ovarelor”.
2019 era pe final când Ilioara a primit vestea. Din șase în șase luni, a mers la controale, dar în pandemie s-a simţit copleşită de căutări şi griji.
Ilioara Radu: „Am citit şi o carte despre chestia asta care pornea cu un pasaj care mi-a rămas în cap: Mâine dimineaţă trebuie să pleci într-o călătorie şi afli 80 la sută că avionul cu care pleci se va prăbuşi. Mai pleci la drum? Eu nu am avut curaj să plec. Cred că a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine. Pentru cei din jur a fost mai greu. A fost greu să înţeleagă de ce o fac profilactic, de ce o fac neavând un diagnostic tragic”.
La începutul anului trecut, a făcut gratis dubla mastectomie simultan cu reconstrucţia mamară cu implanturi de silicon, la Institutul Oncologic din Cluj. Şi-a scăzut astfel riscul de cancer la sân sub la 3 sută.  După câteva luni, s-a şi cununat cu bărbatul care îi era de mulţi ani alături, la bine şi la greu.
Copiii sunt sufletul Ilioarei. De 13 ani, îi bucură la petrecerile pentru cei mici, compune cântece, scrie poveşti şi desenează personaje pentru ei. Speră că povestea sa le va da speranţă şi altor femei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite