Cancelarul Olaf Scholz, despre tentativa de lovitură de stat: „O situație incredibilă”. Un german de origine română, fost Mister Germania, printre complotiști

9 decembrie 2022, 16:45

Presa germană scrie că gruparea Cetățenii Reichului era cunoscută de ani de zile, însă era luată peste picior, iar membrii săi erau considerați cu probleme mintale.

Totuși, săptămâna aceasta, lucrurile au căpătat o turnură serioasă, după ce serviciile de securitate au arestat 25 de membri ai grupării, între care și un aristocrat care se intitula Prințul Heinrich al XIII-lea.

Gruparea avea mii de adepți în toată țara, între care membri ai partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania, și avea de gând să răstoarne guvernul de la Berlin și să ocupe Parlamentul.

OLAF SCHOLZ, cancelarul Germaniei: Este clar că s-a întâmplat ceva. Trebuie spus, de asemenea, că faptul că un fost membru AfD (Alternativa pentru Germania) al Parlamentului german este printre cei acuzaţi reprezintă o situaţie incredibilă şi groaznică.

Vestea valului de arestări a fost un șoc pentru locuitorii dintr-un orășel din estul Germaniei, unde Prințul Heinrich își are reședința.

ANDREE BURKHARDT, primar-adjunct al oraşului Bad Lobenstein: Toţi cetăţenii din Bad Lobenstein au primit o scrisoare vara aceasta în care se spunea că noi nu suntem germani pentru că paşapoartele noastre nu sunt germane. Ni s-a spus atunci să cerem documentele originale ale administraţiei Reuss (familia Prinţului Heinrich). Acest lucru a scandalizat populaţia.

Autoritățile germane susțin că vor urma și alte arestări.

Doi dintre cei reținuți deja se aflau în Italia și Austria. Majoritatea suspecților, scrie presa germană, au peste 50 de ani, simpatizează cu extrema dreaptă, sunt împotriva vaccinării anti Covid și nu recunosc actualul stat german.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite