Cancelarul german Scholz susţine că discuţiile telefonice cu Putin au fost întotdeauna ”pe un ton prietenesc”

Olaf Scholz
Olaf Scholz
17 septembrie 2022, 11:22

În cadrul rubricii „Interviul săptămânii” de la postul public de radio Deutschlandfunk, care potrivit Reuters urmează să fie difuzată duminică, Scholz a arătat că dialogurile sale cu Putin au fost amicale inclusiv când punctele lor de vedere erau „foarte, foarte diferite”.

Şeful guvernului de la Berlin a arătat că în convorbirile recente a observat „clar o evoluţie” din partea liderului de la Kremlin, însă nu o schimbare de mare anvergură.

Scholz a discutat telefonic cu Putin marţi, pentru prima oară după câteva luni. Potrivit Berlinului, convorbirea a durat 90 de minute, iar cancelarul a insistat că trebuie găsită cât mai rapid o soluţie diplomatică la războiul din Ucraina. El a afirmat că ar trebui incluse încetarea focului, retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean şi respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Guvernul german face multe pentru înarmarea Ucrainei, a mai declarat Scholz în interviu, susţinând că tocmai armele furnizate de Germania au fost cele care „au avut efect şi au făcut posibile succesele, succesele actuale înregistrate de Ucraina”. De aceea „are sens pentru noi să continuăm acolo”, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă