Cancelarul german Olaf Scholz va fi primit de președintele Joe Biden la Casa Albă pe 7 februarie

Olaf Scholz
Olaf Scholz
27 ianuarie 2022, 17:41

Biden şi Scholz vor evoca ”angajamentul lor comun de a continua pe cale diplomatică şi de a-şi uni eforturile pentru a descuraja Rusia privind orice agresiune contra Ucrainei”, a precizat Psaki într-un comunicat.

VEZI și Șefa diplomației germane justifică refuzul Berlinului de a trimite armament Ucrainei: „Cine discută nu trage”. Vitali Klitschko: „După căști militare, ce vor mai trimite, perne?”

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea.

Moscova a formulat în decembrie către Washington o serie de cereri cu privire la arhitectura de securitate europeană, solicitând în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianţă după 1997.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite