Cancelarul austriac Karl Nehammer, după întâlnirea cu Vladimir Putin: “Conversația a fost foarte directă, deschisă și dură”

Cancelarul austriac Karl Nehammer | FOTO: Shutterstock
Cancelarul austriac Karl Nehammer | FOTO: Shutterstock
11 aprilie 2022, 19:21

Austria, care își obține 80% din gazele naturale din Rusia, menține în general legături mai strânse cu Moscova decât cea mai mare parte a Uniunii Europene. Situația s-a schimbat, însă, în ultima perioadă.

Nehammer și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina și a denunțat crimele de război ale Rusiei, în timp ce guvernul său s-a alăturat altor țări UE în ceea ce privește expulzarea diplomaților ruși, deși numărul celor declarați personae non gratae a reprezentat doar o fracțiune din prezența diplomatică a Rusiei în Austria.

„Nu este o vizită prietenoasă”, a spus Nehammer într-o declarație emisă de biroul său la scurt timp după întâlnirea de la reședința oficială a lui Putin, Novo-Ogaryovo, în afara Moscovei. Un purtător de cuvânt al lui Nehammer a declarat că întâlnirea a durat 75 de minute.

Nehammer a reafirmat că speră să contribuie la încheierea conflictului sau să obțină îmbunătățiri pentru populația civilă, cum ar fi coridoarele umanitare.

„Conversația cu președintele Putin a fost foarte directă, deschisă și dură”, a declarat cancelarul austriac.

„Cel mai important mesaj al meu către Putin a fost că acest război trebuie să se termine în sfârșit, pentru că într-un război sunt doar învinși de ambele părți”, a mai spus Karl Nehammer.

Nehammer a mai afirmat că „a adus în discuţie crimele de război masive de la Bucea şi din alte locuri” şi a subliniat „că toţi cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere”. „I-am spus, de asemenea, preşedintelui Putin foarte clar că sancţiunile contra Rusiei rămân în vigoare şi vor fi înăsprite şi mai mult atât timp cât în Ucraina mor oameni”.

Răspunsul liderului rus la solicitările cancelarului austriac nu au fost făcute publice deocamdată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite