Canalul Russia Today l-a concediat pe prezentatorul care a îndemnat la înecarea copiilor ucraineni

Concediere / foto ilustrativ Pixabay
Concediere / foto ilustrativ Pixabay
24 octombrie 2022, 12:37

El a negat, de asemenea, dreptul Ucrainei de a exista, a cerut împuşcarea ucrainenilor şi a banalizat violul.

Krasovski – un comentator pro-război la canalul de televiziune rusesc, care a fost sancţionat de Uniunea Europeană – comenta o relatare a autorului rus de science-fiction Serghei Lukianenko despre momentul când a vizitat pentru prima oară Ucraina în anii 1980, când copiii i-au spus că ar trăi o viaţă mai bună dacă Moscova nu le-ar fi ocupat ţara.

„Ar fi trebuit să fie înecaţi în Tisina”, a reacţionat Krasovski, referindu-se la râul Tisa care trece prin Transcarpatia. „Pur şi simplu acei copii trebuiau înecaţi, înecaţi!”, a spus el, adăugând: „Ca alternativă, ar fi putut fi băgaţi în colibe şi arşi”, făcând aluzie la faptul că în zonă numeroase case sunt construite din lemn.

Declaraţiile lui Anton Krasovski sunt barbare şi atroce„, a declarat luni Margarita Simonian, directoarea RT, pe canalul ei de Telegram.

Declaraţiile lui Krasovski au stârnit indignare la nivel internaţional, ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba cerând comunităţii internaţionale să interzică canalul Russia Today, notează Ageerpres.

Margarita Simonian a declarat că Krasovski a fost afectat de „nebunie temporară” şi că ea pune capăt relaţiei RT cu acest,a astfel încât nimeni să nu creadă că ea sau alţi angajaţi ai postului de televiziune împărtăşesc aceste opinii.

Prezentatorul și-a cerut scuze

Prezentatorul Russia Today, Anton Krasovsky, și-a cerut scuze pentru afirmaţiile sale. Krasovsky a declarat că este „foarte jenat” după ce s-a lăsat „dus de val” cu comentariile sale, scrie The Guardian.

„Ei bine, se întâmplă. Ești în direct, te lași dus de val și nu te poți opri. Cer iertare tuturor celor care au fost uimiți de acest lucru”, a spus el.

O comisiede investigație din Rusia confirmă că încă cercetează și va publica un raport pe această temă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite