Canalul Mânecii, traversat de un nou număr record de aproape 600 de migranţi într-o singură zi

Migranţi
Migranţi
14 august 2021, 10:15

Joi, cel puţin 592 de migranţi au dus la bun sfârşit călătoria periculoasă de pe ţărmul francez pe cel britanic, dar un bărbat de 27 de ani din Eritreea s-a înecat după ce a sărit peste bordul unei ambarcaţiuni care începuse să ia apă. Transportat la spital la Calais (Franţa), acesta nu a mai putut fi salvat.

Prietena sa de 22 de ani a fost salvată şi adusă înapoi la Dunquerke, în Franţa, unde autorităţile au lansat o anchetă pentru omucidere, a declarat pentru agenţia PA o asociaţie franceză de susţinere a migranţilor.

Ministerul de interne britanic a făcut cunoscut vineri seara că un număr record de cel puţin 592 de migranţi au fost salvaţi sau interceptaţi joi în tentativa de traversare a canalului spre Marea Britanie. Cel puţin 155 de migranţi au fost interceptaţi de autorităţile franceze şi readuşi pe teritoriul francez.

Recordul precedent era de 482 de migranţi şi data din 4 august. Până acum în acest an peste 11.000 de migranţi au reuşit să traverseze Strâmtoarea Dover în ambarcaţiuni de mici dimensiuni.

Ministrul de interne britanic Priti Patel şi departamentul său s-au angajat în mod repetat să facă această rută „neviabilă”, dar traversările au continuat. Criticii titularei de la Interne au cerut stabilirea de căi mai sigure şi legale pentru cei care vor să solicite azil în Regatul Unit.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite