Canalul de știri al Televiziunii Române emite din nou. Dan Turturică: Pariul cu adevărat al TVR INFO este să-și lărgească orizontul și să se uite după lucrurile importante

22 iunie 2022, 18:23

Bună dimineaţa, eu sunt Eugen Rusu. Îmi revine onoarea să vă salut din poziţia de gazdă a primei producţii TVR Info.

O promisiune garantată chiar înainte de ora 10.00. INFO plus este un program în care vor fi dezbătute de acum înainte toate evenimentele marcante ale zilei.

Cătălin Prisăcariu, coordonator Direcţia Ştiri: Ne vom asigura că știrile sunt de încredere și că ele nu vor reflecta interese private partinice de un fel sau altul. Asta este misiunea noastră.

Toate producțiile TVR INFO sunt realizate de jurnaliști cu experiență ai Direcției de Știri.

Ioana Dumitrescu, jurnalist TVR: Într-o lume a știrilor false, jurnaliștii televiziunii publice îți dau numai informații verificate.

Adelin Petrișor, jurnalist TVR: Știrile Televiziunii publice sunt printre cele mai curate, echilibrate de pe piața din România. Aceasta este garanția că știrile TVR INFO sunt de încredere.

La TVR INFO, subiectele economice și financiare sunt de acum explicate pe înțelesul tuturor, la emisiunea Banii, azi.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR: Vă propun să aflăm în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 16.00, ce se întâmplă în economie, cum ne afectează și, bineînțeles, ce soluții sunt.

Educația este și ea atent analizată: la Info EDU, în fiecare miercuri. O emisiune cu răspunsuri la întrebările esențiale din învățământ.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR, realizator Info EDU: Sunt multe probleme în educație, era nevoie de acest spațiu în care să punem întrebări celor care fac politici în educație.

Viața politico-socială este analizată la Tema Zilei, iar toate subiectele sunt dezbătute în Context – talk show care încheie seria de dezbateri în fiecare zi la TVR INFO.

Din programul TVR INFO nu lipsesc nici buletinele informative cu o selecție atentă a subiectelor care contează. Jurnalul sinteză al zilei va fi la ora 23.00.

Radu Andrei Tudor, jurnalist TVR: Suntem acolo unde se întâmplă ceea ce trebuie să ajungă în atenția ta. Urmărește cea mai bună selecție de știri la Telejurnalul orei 20!

TVR INFO poate fi recepționat de toți operatorii de cablu autorizați din România.

Roxana Zamfirescu, jurnalist TVR: Știrile sunt ajutorul nostru de nădejde într-o lume cu tot mai multe capcane. Știrile de încredere.

Dan Cristian Turturică, preşedintele director general al SRTv, a vorbit la Telejurnal despre relansarea TVR INFO, canalul de știri al Televiziunii Române.

„Tot ce li se cere jurnaliștilor cu adevărat e să țină ochii deschiși, pentru lucrurile cu adevărat importante din jurul lor”, a spus Dan Turturică.


Diversitatea de lucruri importante din jurul nostru trebuie să fie o obsesie a tuturor jurnaliștilor și în mod cert va fi un lucru foarte important pentru cei care sunt în spatele TVR INFO. Pentru că adesea știrile păcătuiesc – și este unul dintre păcatele breslei noastre – printr-o viziune de tunel, printr-o privire de tunel asupra realității. Ne focusăm de foarte multe ori doar pe anumite teme clasice ale jurnalismului. Uneori le acoperim, scriem despre ele sau relatăm bine, alteori mai puțin bine, dar uneori ne blocăm singuri într-o viziune destul de îngustă asupra realității. Pariul cu adevărat al TVR INFO este să-și lărgească orizontul și să se uite după lucrurile importante acolo unde ne semnalează oamenii că sunt importante, nu acolo unde credem noi, a spus președintele director general al SRTv.

Dan Turturică a explicat și ce este o știre de încredere, sloganul TVR INFO: Este o știre care transmite o viziune asupra realității, asupra unor fapte importante, care se vede că este bazată pe o documentare atentă, că cei care au realizat-o, au gândit-o, au documentat-o, au dat telefoane, au fost măcinați de o întrebare autentică, de o curiozitate autentică, și că atunci când s-au pus, de exemplu, în fața calculatorului să o scrie, s-au pus la masa de montaj ca să editeze imaginile, au avut în minte aproape obsedant nevoia de a transmite celor din fața televizorului sau a ecranelor calculatoarelor ce a aflat cu adevărat. Iar acel punct de vedere este proaspăt și nu lasă loc de îndoială, de echivoc.

Ziua relansării TVR INFO a coincis cu victoria înotătorului român David Popovici, care a câștigat medalia de aur la 100 de m liber, la Campionatul Mondial de la Budapesta. Canalul de știri al Televiziunii Române a transmis competiția în direct.

Dan Cristian Turturică: „Cu greu mi-aș fi putut imagina un moment mai bun, o coincidență mai fastă, precum cea pe care o traversăm și cu greu mi-aș fi putut imagina o introducere mai bună pentru cuvintele pe care vreau să vi le spun. Trăim un moment de grație alături de David Popovici”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă