Canadianca de origine română Bianca Andreescu face istorie și câștigă Indian Wells la doar 18 ani. Este prima jucătoare cu wild campioană la acest turneu

18 martie 2019, 09:17

La doar 18 ani, Andreescu a câștigat unul dintre cele mai importante turnee de tenis din circuitul WTA, Indian Wells.

Intrată cu ghem luat contra serviciului în finală, Andreescu nu i-a oferit nicio şansă de break lui Kerber, ca să, ia la 4, un prim set în care germanca nu a câştigat niciun punct cu „al doilea retur”.

Două mingi de break a irosit Bianca la 1 egal în manşa a doua pentru ca apoi să-şi piardă, imediat, serviciul. A fost condusă cu 4-1 şi egalată la seturi de Kerber.

Finala s-a jucat în al șselea ghem din „decisiv” când Andreescu a făcut rebreak și s-a desprins la 5-3. În ciuda celor 3 mingi de meci ratate la 5-3, Bianca a bătut-o pe Kerber ca să devină, la 18 ani, cea mai tânară învingătoare la Indian Wells după Serena Williams în 1999.

„Mulţumesc că sunteţi cu mine, vă iubesc!”, s-a adresat Bianca românilor care au venit să o susțină.

Bianca e prima jucătoare din istorie posesoare de wild-card câştigătoare la Indian Wells. După acest succes, a urcat pe locul 24 WTA. E cea mai bună poziţie din carieră, iar performanta ei a menţinut-o pe Simona Halep pe a treia treaptă mondială. Dacă Bianca pierdea finala cu Kerber, Simona cobora pe 4.

În semifinale, Bianca a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA, în trei seturi, 6-3, 2-6, 6-4, în timp ce în sferturi a eliminat un alt fost lider mondial, Garbine Muguruza, cu un incredibil 6-0, 6-1 în doar 53 de minute.

Pentru performanța ei, Bianca a fost premiată cu 1,34 milioane de dolari, sumă de aproape patru ori mai mare decât ce a adunat în toată cariera.

Andreescu, a cărei familie este originară din satul Vaideeni de lângă Horezu, este născută în Canada în iunie 2000.

Bianca Andreescu a început anul 2019 pe locul 152 în clasamentul mondial, iar în finala de la Indian Wells a obţinut a 28-a victorie din acest sezon, mai multe decât oricare altă jucătoare.

Bianca a făcut senzație încă din prima săptămână a anului, când a ajuns în prima finală WTA a carierei, la Auckland, după ce le învinsese pe fostele lidere WTA Venus Williams și Caroline Wozniacki.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite