Canada va trimite militari în Polonia pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni

Militari Canada
Militari Canada
14 aprilie 2022, 19:54

„Pentru a ajuta la gestionarea crizei la frontiera între Polonia şi Ucraina, anunţ astăzi desfăşurarea a 100 de membri ai Forţelor armate canadiene (FAC), contingent care ar putea creşte până la 150 de membri”, a declarat ministrul Apărării de la Ottawa, Anita Anand.

Militarii „vor asista Polonia în eforturile sale de susţinere a ucrainenilor care fug de violenţă”, a spus ea, cu prilejul unei deplasări la baza militară de la Trenton, în Ontario.

Militarii vor fi desfăşuraţi în centrele de primire pentru „a contribui la îngrijirile imediate” ale refugiaţilor ucraineni.

Unii vor participa în cursul următoarelor luni la ajutorul umanitar coordonat de Polonia, iar alţii vor ajuta mii de refugiaţi ucraineni să se poată instala în Canada.

„Nu pot să-mi imaginez durerea milioanelor de ucraineni care sunt forţaţi să fugă de bombardamentele lui Putin şi a miilor de canadieni care au apropiaţi care sunt încă în Ucraina”, a spus ministrul canadian.

Săptămâna trecută, guvernul canadian a anunţat o creştere a ajutorului său direct pentru Ucraina graţie unui împrumut de un miliard de dolari canadieni (735 de milioane de euro) via FMI şi o nouă anvelopă de 500 de milioane pentru ajutor militar.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite