Canada: Unul dintre suspecţii atacurilor de duminică a fost găsit mort

6 septembrie 2022, 07:18

Corpul lui Damien Sanderson, care prezenta mai multe „răni vizibile”, a fost descoperit în comunitatea indigenă James Smith Cree Nation „într-o zonă ierboasă, în apropierea unei case în curs de examinare”, a explicat comisarul adjunct al Poliţiei Regale Canadiene, Rhonda Blackmore.

Celălalt suspect, fratele său, Miles Sanderson, este încă în libertate şi este posibil să fi fost rănit, a adăugat ea într-o conferinţă de presă. Ar putea „avea nevoie de îngrijiri”, a mai spus Rhonda Blackmore.

„Nu putem spune cu siguranţă cum a murit Damian, dar se poate să fi fost ucis de fratele său”, a adăugat ea.

Sute de poliţişti au fost mobilizaţi din ajun pentru a-i găsi pe aceşti doi indivizi suspectaţi de o serie de atacuri cu armă albă, al căror motiv rămâne neexplicat. În total, 10 persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite, unele dintre ele grav.

Poliţia a numărat 13 scene ale crimei în localităţi îndepărtate din centrul-vestul ţării, printre care o comunitate indigenă.

Poliţia a precizat că Myles Sanderson era încă „în libertate” şi reprezintă o „ameninţare”. „Recomandăm oamenilor să fie vigilenţi în continuare, este considerat periculos. Acţiunile sale au arătat că este violent”, a spus poliţia.

Autorităţile nu au comunicat deocamdată nicio informaţie cu privire la victime. Dar majoritatea dintre ei sunt indigeni. În Canada, acestea din urmă reprezintă aproximativ 5% din populaţie – 38 de milioane de locuitori – şi trăiesc în comunităţi frecvent devastate de şomaj şi sărăcie, reaminteşte AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă