Canada ia în considerare trimiterea de soldați suplimentari în Polonia și țările baltice

Canada steag
Canada steag
3 februarie 2022, 21:32

‘Trebuie să reflectăm la posibila trimitere de către Canada a unor soldaţi suplimentari în Polonia şi ţările baltice’, a declarat ea în cursul unei vizite la baza din Adazi, unde Canada conduce un grup tactic al NATO.

Prezenţa Canadei în regiunea Balticii este importantă, a afirmat Anita Anand, menţionând că grupul tactic ce staţionează în prezent în Letonia constituie cea mai importantă desfăşurare militară canadiană din străinătate.

‘Suntem foarte preocupaţi de ameninţările din partea Rusiei’, a subliniat Anita Anand. Canada ‘îşi va continua eforturile pentru a asigura pacea şi ordinea în lume, între care sprijinirea unităţii teritoriale a Ucrainei’, a spus ea.

Canada acordă asistenţă forţelor armate ucrainene şi asigură o misiune de instruire militară în cadrul operaţiunii UNIFIER, lansată în 2015.

În cursul unei vizite efectuate duminică la Kiev, Anita Anand a indicat că ţara sa îşi va reloca trupele din Ucraina în vestul ţării şi a anunţat repatrierea angajaţilor neesenţiali ai ambasadei din Ucraina.

Ministrul leton al Apărării, Artis Pabriks, a spus că Letonia se pregăteşte să trimită în Ucraina instructori militari pentru a se alătura misiunii UNIFIER.

NATO a decis să desfăşoare grupuri tactice, prin rotaţie, în Polonia, Estonia, Letonia şi Lituania după anexarea Crimeii de către Rusia, în 2014.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite