Canada a impus sancţiuni asupra a 38 de persoane şi 16 entităţi care susțin propaganda rusească. Moscova a promis represalii

Dezinformare şi propagandă rusă
Dezinformare şi propagandă rusă
4 februarie 2023, 07:31

Printre persoanele şi entităţile vizate se numără grupul media de stat rus MIA Rossiia Segodnia şi cântăreţul Nikolai Baskov, care au cântat într-un concert pro-război la Moscova, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Ottawa.

„Războiul preşedintelui Vladimir Putin din Ucraina se bazează pe minciună şi înşelăciune. Operaţiunile ruseşti de dezinformare au recrutat celebrităţi şi aşa-zise organizaţii de ştiri să răspândească punctele de vedere ale Kremlinului şi să încerce să justifice atrocităţile care au loc în Ucraina„, se arată în comunicat.

Canada, unul din cei mai vocali susţinători internaţionali ai Ucrainei, a impus sancţiuni asupra a aproape 4.000 de persoane şi entităţi din Rusia, Ucraina şi Belarus din 2014.

Oleg Stepanov, ambasadorul Rusiei în Canada, a declarat că Moscova va răspunde la sancţiuni.”Vom răspunde oricărei acţiuni neprietenoase din partea actualelor autorităţi canadiene, pe care o privim cu regret”, a declarat el pentru agenţia de presă ruse RIA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite