Canada: Numărul infectărilor l-a depășit pe cel din SUA. Carantină în Ontario, proteste la Toronto

18 aprilie 2021, 14:35

Câteva mii de locuitori din Toronto au ieșit în stradă pentru a-și exprimă nemulțumirea față de măsurile sanitare anunțate de autorități. Au fost suspendate mai multe activități economice și s-au înăsprit restricțiile de circulație.

Ontario, unde trăiesc aproape 40% din canadieni, a avut în ultima perioadă noi recorduri de infectări, cu peste 4 mii de cazuri pe zi.

În Ontario, școlile și restaurantele sunt închise, iar numărul de clienți în magazine este limitat. Acum au fost oprite și alte activități economice, inclusiv construcțiile, iar guvernatorul a dat poliției puteri sporite: oamenii legii pot opri acum pe oricine, în trafic sau pe jos, pentru a cere explicații de ce se află în afara locuinței.

Autoritățile canadiene au luat decizia de a carantina provincia Ontario pe baza unor predicții statistice, care avertizau că în iunie țara ar putea ajunge la 10 mii de infectări pe zi.

Deja, în raport cu populația, pentru prima oară Canada a depășit SUA, iar spitalele sunt la limită și toate procedurile medicale elective au fost anulate pentru o perioada nedeterminată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite