Campus școlar abandonat la Nădlac, în plină construcție. Ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai moderne din țară

Un campus școlar care ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai moderne din țară nu este decât o clădire uriașă, abandonată în câmp. Este vorba despre complexul școlar care a fost început la Nădlac, în 2008, și de atunci construcția e încă nefolosită. Elevii învață în imobile foarte vechi pentru care care primăria plătește anual chirii de 110.000 de euro.

27 August 2021, 09:48 |

Sălile de clasă ale campusului sunt gata în proporție de 60 la sută. Nu au geamuri şi mobilier, nu există băi, iar curtea e invadată de buruieni.

Cei peste 1000 de elevi din Nădlac sunt risipiți în 10 clădiri din oraș. Cele mai multe au peste 150 de ani şi aparțin unor culte religioase. Primăria plătește pentru acestea chirii anuale de peste 110.000 de euro.

Pentru profesori este dificil să țină orele în locaţii diferite din oraș.

Până acum au fost ridicate doar câteva corpuri ale campusului,  aflate în câmp, pe o suprafaţă de 4,5 hectare, la ieșirea Nădlac. Construcția a început în 2008 și a fost finanțată de Ministerul Educației. Lucrările s-au oprit un an mai târziu din cauza crizei economice. Costase deja 15 milioane de lei.

Cinci ani mai târziu, proiectul a fost reluat, de dată această cu fonduri europene. A fost depășit termenul de finalizare, astfel că primăria trebuie să restituie banii cheltuiți.

În orașul Nădlac nu s-a mai construit nicio școală din 1950.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI