Campionii UE la accidente de muncă mortale. Anual, sute de români sunt accidentaţi pe drumul spre sau dinspre serviciu

29 iunie 2017, 15:24

„Mesajul e că avem nevoie de condiţii mai bune de muncă şi de o îmbunătăţire a securităţii şi sănătăţii în muncă. Ne confruntăm cu provocări acum şi în viitor. Forţa de muncă îmbătrâneşte. Trebuie să ne descurcăm cu noile tehnologii”, a transmis Christa Sedlatschek.

Provocările sunt mari, pentru cei care muncesc în România. Peste 4.300 de oameni au fost victime ale accidentelor de muncă, numai anul trecut. 200 dintre ei au murit, iar ceilalţi n-au mai putut munci o perioadă. În multe cazuri, lucrătorilor nu li se face instructajul corect. Sunt şi muncitori care nu respectă tehnologia de lucru, dar nici angajatorii nu iau toate măsurile de siguranţă.

Numărul accidentelor mortale a scăzut cu 40 la sută, în medie, în ultimii cinci ani, spun cei de la Inspecţia Muncii. Au fost raportate însă mai multe accidente uşoare, mai ales în hoteluri şi restaurante, în construcţii şi silvicultură.

Sute de accidente de muncă se înregistrează însă pe drumul spre şi dinspre locul de muncă.

Şefa Agenţiei Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă, care a venit pentru prima dată în România, a discutat despre soluţiile posibile cu autorităţi, sindicate, patronate şi medici de medicina muncii. A discutat şi cu ministrul Muncii despre pregătirea instituţiilor responsabile în domeniu pentru preluarea preşedinţiei Uniunii Europene, în 2019.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă