VIDEO. Campioni și de acasă. Sportivii Special Olympics și-au mutat antrenamentele în mediul online

Campioni și de acasă
Campioni și de acasă
11 aprilie 2020, 15:39

„Vreau să vă spun că sportul îl putem face indiferent de situație şi de împrejurări şi că ne ajută să ne trăim viața cu zâmbetul pe buze.ne-a spus Andrei Anițoiu voluntar Special Olympics Romania.

Copiii din toată ţara se regăsesc în mediul online, iar acest lucru îi motivează să-şi continue antrenamentele. Pentru David, sportiv Special  Olympics, întâlnirile online cu Andrei înseamnă, în egală măsură, bucurie şi distracție.

„Pentru mine este o inspirație modul in care fratele meu reușește sa-si mențină moralul ridicat, indiferent de situație .” a declarat Vlad, fratele lui David.

Ioana Ghițulescu este o tânără ambițioasă, cu un diagnostic care i-ar dmoraliza pe mulţi- paralizie cerebrală, parapareză spastică si un ușor retard mental. În ciuda acestor deficienţe şi cu o motricitate care o limitează destul de mult, Ioana se străduiește din răsputeri să ţină pasul cu campionii. Faptul că face mișcare şi înlocuiește interacțiunea socială directă cu cea online  îi este de mare folos. „Dacă ar fi lipsită de aceste mici antrenamente de fitness , în care ea interacționează în mod virtual , Ioana ar intra într-un mare regres în această perioadă. e foarte important pentru noi că Special Olympics Romania susţine bravii campioni să nu-şi piardă condiția fizică, chiar pe cea sufeltească şi să îşi menţină abilitățile pe care le-au dobândit pana in acest moment.” ne-a spus Mihaela Ghițulescu, mama Ioanei.

Pe lângă antrenamentele fizice, au existat si alte provocări. Așa au fost descoperite, de curând,  multe talente si abilitați neștiute ale sportivilor Special Olympics.

 

„ Pentru perioada următoare , le pregătim şi mai multe surprize şi  campanii online , în care să îi provocăm să rămână conectați unii cu alții , conectați cu noi dar şi activi. #stamacasa”, a declarat Oana Grecea , PR Special Olympics Romania

Autori: Dana Rusu și Horațiu Rusu

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite