Handbal feminin: România, prima înfrângere la EURO 2018, 24-29 cu Olanda. Cristina Neagu: A fost o zi extrem de slabă. Ținem capul sus, avem șanse mari în continuare, nu trebuie să dezarmăm!

9 decembrie 2018, 18:58

Naţionala României a fost învinsă categoric de Olanda, cu scorul de 29-24 (11-10), duminică seara, la Nancy, în primul  meci din Grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa. Tricolorele au făcut cel mai slab joc al lor la competiţia din Hexagon şi au suferit prima înfrângere.

E clar că nici apărarea, nici atacul nu au mers. A fost o zi slabă, extrem de slabă. Am avut câteva tentative, am încercat, dar foarte puține lucruri ne-au ieșit azi. […] Ținem capul sus, pentru că avem șanse foarte mari în continuare și nu trebuie să dezarmăm după acest meci„, a declarat Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare din toate timpurile la EURO, după meci.

Suntem supărate, dar mergem înainte, a spus, la rândul ei, Valentina Elisei.

Prima repriză a fost echilibrată, după ce Olanda a început cu 3-0. România a condus o singură dată, cu 7-6 (min. 17), dar la pauză batavele au avut un gol în plus (11-10).

Olanda s-a desprins după pauză la 15-11 (36), iar apoi ecartul a crescut la opt goluri, 21-13 (44). Echipa antrenată de Helle Thomsen (ex-CSM Bucureşti) a blocat-o bine pe Cristina Neagu, iar româncele nu au mai găsit prea uşor drumul spre gol. România nu a reuşit să se apropie prea mult pe tabelă, pierzând la cinci goluri, cu 24-29.

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost portarul olandez Tess Wester, cu 15 mingi parate (42%).

Astăzi nu a mers nimic. N-am reușit să păstrăm nivelul din meciurile anterioare. Olanda este una dintre favoritele turneului. N-a mers nimic azi pentru noi, nici în apărare, nici în atac. Trebuie să fim pregătiți să luptăm în continuare. Echipa mea a luptat toate cele 60 de minute. În repriza a doua cred că s-a jucat meciul, în debutul reprizei, acolo a fost cheia. N-am început bine, iar ele au luat avantaj și au jucat cu multă încredere. Am fost mereu în urmă cu scorul. Am jucat foarte bine în prima fază a grupelor, am luat 4 puncte. Și azi am luptat pentru cele două puncte, n-am reușit. Ne pregătim pentru meciul cu Spania. Trebuie să-mi recuperez fetele și fizic, și mental„, a declarat selecționerul Ambros Martin în exclusivitate la TVR, după meci.

A fost un duelul între singurele echipe neînvinse la acest turneu final. Cele două naţionale obţinuseră câte şase puncte  după  meciurile din grupe. Au intrat în Grupa a II-a principală cu patru puncte, după ce au fost şterse rezultatele cu echipele care au terminat pe ultimul loc în prima fază a grupelor.

În alt meci din grupa a doua, Ungaria a învins Germania la un singur gol diferenţă, 26-25, golul victoriei fiind reuşit de Noemi Hafra, cu 9 secunde înainte de final, după ce Germania a avut 25-24.

Olanda ocupă primul loc, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de România, 4 puncte (3 j), Germania, 4 p (4 j), Ungaria, 4 p (4 j), Norvegia, 2 p (3 j), Spania, 0 p (3 j).

România va juca meciul următor pe 11 decembrie, contra Spaniei.

Până la acest meci, româncele înscriseseră  91 de goluri la Euro 2018,  cu un gol mai mult decât echipa Olandei. La capitolul  defensivă – ambele naţionale primiseră câte 75 de goluri.

România a debutat la EURO 2018 cu o victorie împotriva Cehiei, 31-28. A urmat victoria cu Germania, 29-24, meci de referință, în care Cristina Neagu a devenit golghetera all-time a Campionatului European în meciul de luni cu Germania. În această partidă Neagu a marcat 5 goluri, cele mai multe fiind marcate de Eliza Buceshi, 11. În ultimul meci din grupă, România avea să spulbere campioana europeană, Norvegia, cu 31-23, după ce a așteptase 18 ani să o învingă la un turneu final. Norvegia a suferit cea mai grea înfrângere din istorie la acest nivel.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite