CORESPONDENȚĂ DIN RUSIA

Campionatul, urmărit peste tot în Rusia. Locuitorii din zonele rurale speră ca turiștii să ajungă și la ei

În Rusia, cu cât de depărtezi de de agitația meciurilor de campionat și ajungi în alte orașe de provincie descoperi o altă lume. Și acolo oamenii sunt interesați de campionat și speră ca suporterii străini să le calce pragul. Dacă sunt atrași într-adevăr turiștii în zona rurală, în aceste zile, aflăm din reportajul realizat de corespondentul TVR Liviu Iurea.

23 Iunie 2018, 21:19 |

Alexei e fierar de 5 ani. Și-a deschis o mică afacere la Suzdal, unde le arată turiștilor cum se modelează metalul. Potcoavele sunt foarte căutate. Dar și cuiele despre care se spune că sparg ghinionul.

La 250 de kilometri de Moscova ești ferit de agitația marilor orașe. La Suzdal poți să faci o incursiune în trecut și să simți atmosfera cnezatelor de altă dată.

În provincie, departe de orașele care găzduiesc meciurile Campionatului Mondial de Fotbal, viața își urmează cursul ei firesc. Sunt puțini suporteri străini care aleg și alte destinații turistice din Rusia.

Flavio și Josefina au venit special în Rusia pentru Campionatul Mondial de Fotbal. Flavio este argentinian și, după ultimile meciuri jucate de echipa sa, are un mare of: prestația lui Messi care lasă de dorit.

Ofertele din provincie sunt atrăgătoare și la pensiuni, și la suveniruri, și la bucătăria tradițională rusească.

Rămân câteva probleme care nu se pot rezolva: distanțele mari între orașe și timpul scurt avut la dispoziție. Așa că sunt puține șanse ca suporterii străini să ajungă să vadă mai mult din Rusia profundă, între două meciuri de fotbal.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CM 2018
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 5°C
IASI 12°C 6°C
CLUJ 8°C 3°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 12°C 5°C
BRASOV 9°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI